U Ministarstvu gospodarstva poduzetništva i obrta potpisani su Ugovori o dodjeli financijske podrške udruzi Dalmatinski potrošač

Temeljem Javnog natječaja “Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske”, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta  je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijske podrške udrugama za zaštitu potrošača.

Javni natječaj je objavljen 30.srpnja 2020., a pravo na financijsku podršku je ostvarilo ukupno šest projekata:

  1. Udruga za zaštitu potrošača “DALMATINSKI POTROŠAČ” Split, za projekt “Pametno s pametnim tehnologijama – digitalizacija”, s partnerskom organizacijom Ekonomskim fakultetom u Splitu, u iznosu od 64.290,00 kn.
  2. Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Zagreb, za projekt “Prema nultoj stopi otpada”, s partnerskom organizacijom Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, u iznosu od 88.446,50 kn.
  3. Hrvatska udruga za zaštitu potrošača, Zagreb, za projekt “#znano #neznano o pravima potrošača u eri #digitalne platformizacije”, s partnerskom organizacijom Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, u iznosu od 96.857,00 kn.
  4. Hrvatska udruga za zaštitu potrošača, Zagreb, za projekt “Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati”, s partnerskom organizacijom Visokom školom za informacijske tehnologije, Zagreb, u iznosu od 96.512,50 kn.
  5. START – Centar za lokalni razvoj Bjelovar, za projekt “START u digitalnu tehnologiju”, s partnerskom organizacijom VUB – Veleučilište u Bjelovaru, u iznosu od 87.810,00 kn.
  6. “POTROŠAČICA” – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske, Karlovac, za projekt “Odgovorne potrošačice!” s partnerskom organizacijom Veleučilištem u Slavonskom Brodu, u iznosu od 116.290,80 kn.